7.5.13

Συνέντευξη: Natalie McCool

Σήμερα δεν ανεβάζω ένα απλό post. Έχω την χαρά να σας παρουσιάσω την συνέντευξη που πήρα εξ αποστάσεως από την Natalie McCool. Μας μίλησε για την πορεία της στην μουσική σκηνή αλλά και για την σχέση της με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είχε πλάκα! Ελπίζω να σας αρέσει :)

Συνέντευξη εξ αποστάσεως

LOMW: Είναι τιμή μας που σ’ έχουμε στο LOMW για να απαντήσεις μερικές ερωτήσεις μας! Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, εγώ ρωτάω από την Ελλάδα και εσύ από πού ακριβώς μας απαντάς;

NATALIE: Γεια σας! Απαντώ από το Liverpool, Νοτιοδυτικά της Αγγλίας.
LOMW: Στις 15 Απριλίου κυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ με τίτλο;
NATALIE: Το άλμπουμ τιτλοφορείται με το επώνυμο μου, δηλαδή «Natalie McCool».
LOMW: Αφού έκανα like στην σελίδα σου στο Facebook, πρόσεξα ότι ως τόπο διαμονής έχεις «Λονδίνο/Λίβερπουλ/ο Κόσμος». Γιατί το έχεις συμπληρώσει με αυτόν τον τρόπο;
NATALIE: Επειδή η βάση μου είναι μεταξύ Λίβερπουλ (το «σπίτι» μου) και Λονδίνου, και επίσης λόγω του ίντερνετ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με τα οποία μπορώ να φτάσω σε όλο τον κόσμο.
LOMW: Το YouTube είναι μια τεράστια κοινότητα και έχεις ήδη το κανάλι σου εκεί. Δεν μπορούσα  παρά να προσέξω τις πάμπολλες διευθύνσεις που οδηγούν σε δικά σου πράγματα. Πιστεύεις ότι όλοι γνωρίζουν να χειρίζονται αυτά τα πράγματα;
NATALIE: Ναι, νομίζω πως είναι πολύ εύκολο για τον κόσμο να βρει άλλα βίντεο που έχεις στο YouTube , αν σε κάποιον αρέσει ένα βίντεο, τότε μπορούν να βρουν και να παρακολουθήσουν κι άλλα.
LOMW: Μιας και είδα πόσα URLs έχουν να κάνουν με σένα, πρέπει να ρωτήσω αν πιστεύεις πως ο κόσμος της μουσικής είναι καλύτερος με το ίντερνετ;
NATALIE: Ναι, το πιστεύω! Επειδή ο κόσμος μπορεί να βρει τα είδωλά του, αγαπημένες μπάντες και καλλιτέχνες, και το ίντερνετ έχει δημιουργήσει έναν άμεσο δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ τους. Μπορείς να έρθεις σε επαφή άμεσα, οι φαν μπορούν να μάθουν τα πάντα για σένα και την μουσική σου. Μου αρέσει να διαβάζω τα πάντα για τους καλλιτέχνες που αγαπώ, και το ίντερνετ το έχει κάνει αυτό δυνατό!
Επίσης θεωρώ ότι μπορείς να δώσεις πίσω στους φαν σου υλικό αν έχεις το δικό σου website,Twitter, Facebook και μια λίστα email. Μπορείς να τους δώσεις ένα πρόωρο άκουσμα καινούριου υλικού, έξτρα υλικό, όπως φωτογραφίες, στίχους κλπ.. Το βρίσκω υπέροχο!
LOMW: Πόσο εύκολο είναι να ξεκινάς την διαδρομή σου στην μουσική από το μηδέν;
NATALIE: Ο πατέρας μου έπαιζε κιθάρα όταν ήμουν μικρή, και έχοντας πολλές κιθάρες στο σπίτι άρχισα να τις παίρνω και να παίζω. Τότε έπαιζα κιθάρα στο σχολείο και στο κολλέγιο και έπειτα μπήκα στο Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA) με την κιθάρα ως βασικό όργανο. Έτσι πριν αρχίσω να τραγουδάω και να γράφω τραγούδια, έπαιζα κιθάρα, το οποίο με ενέπνευσε να γράψω και μουσική.
LOMW: Αφού τέλειωσες με τις σπουδές σου στο LIPA έφτασες μέχρι και το BBC. Πόσο φοβερό ήταν αυτό;
NATALIE: Έκανα μια ζωντανή συνέντευξη στα στούντιο του BBC Radio 2 στο Λονδίνο. Αυτό έγινε όταν κυκλοφόρησα το “Fortune” ένα κομμάτι από τον πρώτο δίσκο. ‘Ήταν εξαιρετική εμπειρία, το να μιλάω ζωντανά στο ραδιόφωνο και να με ακούω μετά ήταν σουρεαλιστικό.
LOMW: Τι συμβουλή θα έδινες σε άλλους μουσικούς σαν κι εσένα ώστε να πετύχουν;
NATALIE: Να είστε πολύ καλοί! Παίξτε μπροστά σε πολύ κόσμο όσο πιο πολύ μπορείτε, εξασκηθείτε και γράψτε πολλά τραγούδια…αυτά είναι τα πράγματα που έκανα ξεκινώντας.
LOMW: Κάτι πιο προσωπικό τώρα, τί είναι αυτό που σε εμπνέει περισσότερο και σε κάνει να γράφεις μουσική αμέσως;
NATALIE: Μου αρέσει να γράφω για σχέσεις μεταξύ ανθρώπων περισσότερο, και μου αρέσει να προκαλώ τους ανθρώπους. Τα τραγούδια για τα οποία είμαι περήφανη τα έγραψα ενώ ήμουν σε έναν συναισθηματικό καταλύτη. Επίσης, νομίζω πως σε βοηθάει να δημιουργείς ενώ  περνάς μια δύσκολη φάση. Ποτέ δεν θέλω να γράψω όταν είμαι χαρούμενη και νομίζω πως αυτό ισχύει και για τους περισσότερους δημιουργούς.
LOMW: Πρόσφατα άκουσα τους Daughter να διασκευάζουν το Get Lucky των Daft Punk. Το αποτέλεσμα νομίζω πως είναι απ’ αλλού φερμένο. Γιατί πιστεύεις πως αρέσει στους καλλιτέχνες να κάνουν διασκευές;
NATALIE: (Γέλια!) Νομίζω πως οι μουσικοί εμπνέονται από πολλά είδη μουσικής, όχι απαραίτητα από το είδος που οι ίδιοι παίζουν, και είναι καλό να παίρνεις ένα τραγούδι που αγαπάς και δεν είναι αρχικά του στυλ σου, και έπειτα να δίνεις το στίγμα σου. Η μπάντα μου κι εγώ κάναμε κάτι ανάλογο με 2 τραγούδια από τα soundtrack του DriveNightcall και A Real Hero. Παραθέτω και το λινκ για να το ακούσετε.
LOMW: Ποιο τραγούδι θα ήθελες να διασκευάσεις περισσότερο, γιατί και πως θα το διασκεύαζες;
NATALIE: Αυτή η ερώτηση είναι δύσκολη- μας αρέσει πολύ η διασκευή μας στο «Nightcall»
Έκανα μια διασκευή στο «Wondrous Place» του Billy Fury , ο οποίος ήταν ένας τραγουδιστής από το Λίβερπουλ στα μέσα του 50’-60’, στο οποίο άλλαξα αρκετά την ακουστική. Χρησιμοποίησα ένα ειδικό πεντάλ που έδινε την αίσθηση του βουητού
καθ’ όλη την διάρκεια και έπειτα τραγούδησα πάνω σε αυτήν την νότα. Εδώ μπορείτε να δείτε και το βίντεο.
LOMW: Ήταν η πρώτη φορά που πήρα συνέντευξη. Ήταν πολύ ωραία εμπειρία για μένα! Ελπίζω να ήταν το ίδιο και για σένα.  Πριν κλείσουμε θα ήθελα να χαιρετήσεις το ελληνικό κοινό στα ελληνικά! (το Google-translate επιτρέπεται όπως και το Copy-Paste)
NATALIE: Σας ευχαριστούμε Όμορφοι άνθρωποι!Natalie McCool-Dust and Coal

You're the star and I watch you burn

I'm the moon on a different turn
You're so full but I feel so old
You can't spark desire upon dust and coal

Slowly turn separate ways

Fitful night, comes each day
And as we dissolve, there comes a crack in the wall
Take hold of my hand, and pull me through the shame of it all

I'd rather never see you again

Set fire to the ship than let you be my friend 

You're the star and I watch you burn

I'm the moon on a different turn
You're so full but I feel so old
You can't spark desire upon dust and coal

I won't be carved in stone

Beautiful flesh and bone
I can't stand looking at you through a veil
Let go of my hand, can't you see we're top and tail

I'd rather never see you again

Set fire to the ship than let you be my friend

Than let you be my friend


You're the star and I watch you burn

I'm the moon on a different turn
You're so full but I feel so old
You can't spark desire upon dust and coal 


Here are some of her links:
Buy Physical CD Album:
http://hubrisrecords.greedbag.com
Buy iTunes Album:
https://itunes.apple.com/gb/album/natalie-mccool/id616675909
Natalie McCool Official Site: http://www.nataliemccool.co.uk
Like Natalie McCool on Facebook: http://www.facebook.com/nataliemccoolofficial
Follow Natalie McCool on Twitter: http://www.twitter.com/nataliemccool
Watch Natalie McCool videos on YouTube:
http://www.youtube.com/nataliemccoolmusic

No comments:

Post a Comment