7.6.13

Συνέντευξη: Steve Burgos

Το ότι ακούω όλη μέρα μουσική στο YouTube, με έφερε αναπόφευκτα στο σημείο, να γνωρίσω καταπληκτικά άτομα με την απόλυτη δύναμη του ταλέντου τους.
 Σήμερα είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για τον Steve Burgos μέσα από μία ακόμη συνέντευξη εξ αποστάσεως. Ορίστε! 

Συνέντευξη εξ αποστάσεως

LOMW: Χαιρετίσματα από την Ελλάδα, Steve! Ελπίζω να είχες μια ωραία μέρα.! Είναι χαρά μας να σε έχουμε σήμερα στο LOMW. Από πού μας απαντάς;
STEVE: Γεια σας! Είναι χαρά μου να σας απαντάω από το σπίτι μου στο New Jersey στις ΗΠΑ.

 LOMW: Έχεις ρίζες στην Ελλάδα; Το επίθετό σου ακούγεται λίγο ελληνικό!
 STEVE: Με έχουν ρωτήσει πολλές φορές αλλά  είτε το πιστεύεις είτε όχι, δεν έχω ελληνικές ρίζες! Οι ρίζες μου είναι στην Ισπανία. Υπάρχει μια πόλη που λέγεται Burgos και ελπίζω να επισκεφτώ μια μέρα!

LOMW: Πρόσφατα στάθηκα τυχερή και άκουσα  μια διασκευή σου και από τότε είδα όλα  σου τα βίντεο. Έχεις κάποιο θέμα με τα άδεια δωμάτια όταν βιντεοσκοπείς ε;
 STEVE: Σε ευχαριστώ που τσέκαρες όλες τις διασκευές μου! Τις τελευταίες φορές οι λήψεις έγιναν είτε στο άδειο γραφείο στην δουλειά μου είτε σε άδεια δωμάτια, καθώς ξαναφτιάχνω το σπίτι μου. Τα ακουστικά ακούγονται τέλεια σε αυτά τα δωμάτια και σκέφτηκα ότι είναι ευκαιρία να τα τραβήξω εκεί!
LOMW: Καθώς έψαχνα περισσότερα για σένα δεν μπορούσα παρά να προσέξω ότι στο κανάλι σου στο YouTube ανεβάζεις μόνο διασκευές και τα δικά σου κομμάτια στο Soundcloud, υπάρχει κάποια τακτική κρυμμένη;
STEVE: Ένιωσα πως πριν αρχίσω να ανεβάζω τα κομμάτια μου στο YouTube έπρεπε να καθιερωθώ πρώτα! Γι’αυτό έπρεπε να διαλέγω περισσότερες δημοφιλείς διασκευές και να αποκτήσω περισσότερους subscribers. Σκέφτηκα πως άπαξ και αρχίσω να έχω κάποιους που με παρακολουθούν ίσως ενδιαφερθούν περισσότερο για αυτά που έχω να πω εγώ ως μουσικός. Ένα πράγμα που έμαθα είναι ότι είναι μια πρόκληση να εκθέσεις τον εαυτό σου στο YouTube και να αποσπάσεις την προσοχή. Ελπίζω το ότι προσπαθώ να ικανοποιήσω το κοινό θα τους οδηγήσει κάποτε στο να ακούσουν περισσότερο εμένα.
LOMW: Είσαι ειδικός στις κιθάρες, παρόλα αυτά στα κομμάτια σου ακούω κι άλλα όργανα. Παίζεις όλα τα όργανα εσύ ή προτιμάς να συνεργάζεσαι με άλλους μουσικούς όταν χρειάζεται;
STEVE: Σε όλες τις ηχογραφήσεις μέχρι τώρα, ό, τι ακούς είναι παιγμένο από μένα. Μαζί με το να μαθαίνω κιθάρα άρχισα να παίρνω κι άλλα όργανα. Πολλά από τα οποία ανήκουν στον αδερφό μου, τα δανείστηκα επ αόριστον. Όλον τον καιρό έμαθα μπάσο, ντραμς, γιουκαλέλι, λίγο πιάνο και όσα ξέρω στην κιθάρα. Επίσης υιοθέτησα το τραγούδι παρατηρώντας φίλους μου και ακούγοντας αγαπημένους καλλιτέχνες όπως ο Bob Marley. Μου άρεσε η αίσθηση που μάθαινα κιθάρα κι έτσι είπα να το συνεχίσω! Η μουσική μου ήταν πάντα ένας τρόπος έκφρασης. Ωστόσο είχα την ευκαιρία να παίξω και να δημιουργήσω με πολλούς φίλους χωρίς τους οποίους δεν θα  ήμουν ό,τι είμαι σήμερα.

LOMW: «Δεν μπορώ να σε κάνω να ακούσεις. Αλλά αν ακούσεις, μπορώ να σε κάνω να σκεφτείς.» Αυτό είναι από τα καλύτερα που έχω διαβάσει. Ποιο είναι το κρυφό μήνυμα όμως;
STEVE: Έχω δει πολλούς μουσικούς που βάζουν ολόκληρες βιογραφίες, για το ποιοι είναι, ποια είναι η μουσική του και γιατί θα έπρεπε να τους ακούσεις. Δεν θέλω να υποτιμήσω τον τρόπο με τον οποίο πλησιάζουν τον κόσμο, απλώς δεν ήταν για μένα! Θα μπορούσα να γράψω ό,τι ήθελα σε αυτό το κενό για να επιτείνω την προσοχή. Βρήκα πιο εύκολο να κάνω ξεκάθαρο ότι δεν μπορώ να επιβάλλω σε κάποιον να με ακούσει άλλα αν το κάνει πραγματικά, μπορώ να τους κάνω να σκεφτούν για την ζωή και τον τρόπο που ζούνε. Ο απώτερος στόχος ήταν να δημιουργήσω μια αίσθηση περιέργειας.

LOMW: Διασκευές VS Αυθεντικά. Τι κερδίζει και γιατί;
STEVE: Τα αυθεντικά! Χωρίς αμφιβολία! Οι διασκευές είναι τέλειες και δείχνουν το ταλέντου κάποιου να αναπαράγουν ένα άλλο κομμάτι. Ωστόσο, νομίζω ότι όλο και πιο πολλοί άνθρωποι που επιχειρούν μια διασκευή, το κάνουν λόγω έλλειψης αυθεντικότητας. Προσπαθούν να μιμηθούν τον αρχικό ήχο. Θα πρέπει να είναι το στυλ σου και η οπτική σου! Κανείς δεν μπορεί να σου πει ότι είναι λάθος γιατί είναι γνώμη σου και η τέχνη σου. Από την άλλη, τα αυθεντικά  είναι η ζωή του καλλιτέχνη. Επιτρέπουν στον δημιουργό να επικοινωνήσει άμεσα τις εμπειρίες του, την αγάπη, την επαφή με τους φόβους, τις δυσκολίες και τις αλήθειες του. Έχοντας ανοιχτό το μυαλό καθώς ακούς μουσική έχεις άμεση πρόσβαση στην ψυχή του καλλιτέχνη.

LOMW: Ποια είναι η γνώμη σου για την Μουσική Βιομηχανία σήμερα; Το ίντερνετ βοηθάει τους μουσικούς σαν κι εσένα να πάνε μπροστά;
STEVE: Η Μουσική Βιομηχανία είναι μια επιχείρηση. Περιστρέφεται γύρω από αυτούς που κεντρίζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στον τομέα τους. Βάζουν τα λεφτά πριν από την μουσική. Δεν μπορώ να πω ότι έχω εμπειρία με την φύση των επιχειρήσεων άλλα  μπορώ να παρατηρήσω την φύση των mainstream μουσικών. Νομίζω πως η επιχείρηση βάζει την εικόνα του καλλιτέχνη το ίδιο ψηλά με την μουσική του και για μένα αυτό δεν θα έπρεπε να έχει σημασία.
-Το ίντερνετ βοηθάει σίγουρα να πας μπροστά. Για την γενιά μας όλα γίνονται και βλέπονται στο ίντερνετ. Σε έφερε να ακούσεις την μουσική μου από την άλλη πλευρά της υδρογείου! Οι άνθρωποι που ίσως δεν είναι έτοιμοι να παίξουν ζωντανά μπορούν να κερδίσουν το ενδιαφέρον μέσω του ίντερνετ. Είναι το τέλειο βήμα για να αποκτήσεις άνεση στην σκηνή.

LOMW: Έχεις σχεδιάσει κάτι; Ίσως ένα άλμπουμ;
STEVE: Για την ώρα, το σχέδιο μου είναι να συνεχίσω να γράφω και να κάνω τις εμπειρίες μου σχετικές και μονάδικές μουσικές. Ως καλλιτέχνης πρέπει να ωριμάσω πολύ και νομίζω πως το σημείο που βρίσκομαι είναι εκεί που θέλω πιο πολύ να είμαι. Δεν είμαι σίγουρος πως θα ζήσω από την μουσική, άλλα θα είναι πάντα ένας τρόπος έκφρασης. Μου αρέσει να μοιράζομαι τους ήχους μου με τον κόσμο. Όσο για το μέλλον, ελπίζω να έρθει η μέρα που δεν θα μπορώ να αμφισβητήσω ότι η μουσική είναι ο σκοπός μου και μπορώ να κάνω θυσίες για να γίνω ένας full-time μουσικός. Μέχρι τότε με ικανοποιεί και μόνο να ακούγομαι!

LOMW: Υπάρχει κάποια συνεργασία που ονειρεύεσαι να κάνεις;
STEVE: Όταν ήμουν 12 άκουσα το  “Taylor” του Jack Johnson  και αμέσως άρπαξα την κιθάρα. Από τότε άρχισα να παίζω και να γράφω δικά μου κομμάτια. Αν μπορούσα να δημιουργήσω και να παίξω με κάποιον θα ήταν ο Jack. Η επιρροή του πάνω μου ήταν τεράστια.

LOMW: Ποιο είναι το πιο ενδιαφέρον πράγμα που γνωρίζεις για την Ελλάδα;
STEVE: Χωρίς αμφιβολία το πιο ενδιαφέρον για την Ελλάδα  είναι η ιστορία της. Από μικρός διδάχτηκα στο σχολείο όλα όσα προσέφερε η Ελλάδα στον κόσμο. Από την μυθολογία, την επιρροή στην γλώσσα  ακόμα και τους Έλληνες φιλόσοφους, μέσα από την ιστορία η Ελλάδα έχει εμπνεύσει μέχρι και το πώς λειτουργούμε και σκεφτόμαστε σήμερα.

LOMW: Φτάνουμε στο τέλος άλλα πριν κλείσουμε την συνέντευξη πρέπει να σου δώσω την αποστολή σου. Για άλλους ήταν να χαιρετίσουν το κοινό στα ελληνικά, αλλά για σένα τον ειδικό στις διασκευές θα είναι κάτι άλλο, Θέλω να βρεις ένα ελληνικό κομμάτι που σου αρέσει και για ποιόν λόγο.
STEVE: «Ζορμπάς ο Έλληνας» Μου αρέσει πολύ το κομμάτι αυτό. Ο συνεχώς αυξανόμενος ρυθμός σε κάνει να θες να κουνηθείς. Όταν δούλευα ως σερβιτόρος σε ελληνικά πάρτι η ανταπόκριση όλων ήταν υπέροχη. Δημιουργούσε τέλεια ενέργεια και ακόμη και εγώ χόρευα εκεί γύρω! Κάθε όργανο χτίζει τέλεια το κομμάτι και σε κάνει να χαμογελάς και να κουνιέσαι ταυτόχρονα.

LOMW: Ήταν πολύ ωραία που σε φιλοξενήσαμε στο LOMW. Σου εύχομαι τα καλύτερα και είμαι σίγουρη για μια λαμπρή μουσική καριέρα.
STEVE: Η χαρά ήταν δική μου! Με τιμάει που σκέφτηκες αρκετά για την μουσική μου ώστε να κάνεις μερικές υπέροχες ερωτήσεις: Είναι πάντα ωραίο να μοιραζόμαστε και να μαθαίνουμε από έναν άλλο λάτρη της μουσικής!

Βρείτε περισσότερα για τον Steve Burgos εδώ:
Facebook: https://www.facebook.com/SteveBurgosMusic
YouTube: http://www.youtube.com/user/Thickerthanwtr
Google+: https://plus.google.com/u/0/116155080942099076467/about
Soundcloud: https://soundcloud.com/thickerthanwtr
Reverbnation: http://www.reverbnation.com/steveburgos

No comments:

Post a Comment