24.9.13

Συνέντευξη: The New Tigers

Για άλλη μια φορά καλωσορίζουμε στο LOMW μια μπάντα με τρελό όνομα! Είστε έτοιμοι να τους γνωρίσετε;  Μιλάμε για cool μουσική εδώ! 

LOMW: Καλώς ήρθατε στο LOMW! Μπορείτε να μας συστήσετε την μπάντα σας και να μας πείτε από πού ακριβώς απαντάτε τις ερωτήσεις μας;
TNT: Είμαστε οι “The New Tigers” από το Turku στην δυτική ακτή της Φιλανδίας. Είμαστε τέσσερις: Appu, Janne, Valtteri and Ville..
LOMW: Πώς σας ήρθε να ονομάσετε έτσι το γκρουπ σας;
TNT: Η συνηθισμένη ιστορία, μας φάνηκε καλή ιδέα τότε και έτσι κι έμεινε! Υποτίθεται πως έρεπε να είναι κάτι που να ακούγεται αστείο όπως «πώς θα μπορούσε μια τίγρης να είναι «καινούρια» ας πούμε;

LOMW: Στο Facebook είδα ότι αποκαλείτε την μουσική σας fuzzy pop. Μπορείτε να μας εξηγήσετε αυτόν τον όρο;

TNT: Είναι πολύ μελωδικό και την ίδια στιγμή αρκετά παραμορφωμένο έτσι γίνεται απλό και περίεργο ταυτόχρονα! Είναι δύσκολο να βρεις έναν τίτλο για την μουσική σου. Να την πεις για παράδειγμα «shoegaze» ή κάποιο άλλο είδος που υπάρχει ήδη, θα μπεις κατευθείαν σε ένα καλούπι και εμείς δεν το θέλουμε αυτό. Έτσι λοιπόν ξέρουμε ότι είναι poppy, πιασάρικη και μελωδική αλλά έχει και κάτι φυσικό. Πιστεύω λοιπόν ότι το fuzzy pop τα περιέχει όλα.LOMW: Πιστεύετε ότι η κοινωνική δικτύωση έχει βοηθήσει μπάντες σαν την δικιά σας στο χτίσιμο του κοινού και αν ναι με ποιο τρόπο

TNT: Φαντάζομαι πως έχουν βοηθήσει. Δεν είμαστε και οι καλύτεροι σε αυτόν τον τομέα της κοινωνικής δικτύωσης άλλα τουλάχιστον είναι εύκολο για τους φίλους μας να ακούσουν τα νέα μας και να δουν τα βίντεό μας, και προσπαθούμε να κρατάμε την σελίδα μας στο Facebook ενδιαφέρουσα. Κυρίως όμως επικεντρωνόμαστε στην μουσική. 
LOMW: ‘Εχετε ήδη προφίλ και λογαριασμό στο Facebook , στο Soundcloud, στο Twitter και στο Last.fm άλλα όχι στο YouTube. Γιατί συμβαίνει αυτό;
TNT: Κάποιοι άλλοι φέρθηκαν ωραία και έβαλαν υλικό εκεί, όπως βίντεο από live εμφανίσεις και άλλα. Έχουμε επίσης ξεχωριστά ο καθένας τους προσωπικούς μας λογαριασμούς στο YouTube και έτσι δεν χρειάστηκε ακόμα για την μπάντα. Η εταιρεία μας “Soliti” έχει το επίσημο κανάλι της εκεί: http://www.youtube.com/solitimusic Μπείτε στο λινκ και δείτε όλα τα βίντεο όπως και άλλους καλλιτέχνες της εταιρείας μας! 

LOMW: Ποιο είναι το πιο όμορφο πράγμα που έχετε γράψει ποτέ στην ζωή σας ως μπάντα και από τι εμπνευστήκατε;
TNT: Ίσως το “Pocketful of Sand” επειδή μας βγήκε από το πουθενά. Παίζαμε για πλάκα και είπαμε ότι «αυτό» είναι το τραγούδι μας. Τίποτα δεν το σκεφτήκαμε από πριν, απλώς συνέβη. Η version που ηχογραφήσαμε μάλιστα, είναι σχεδόν ίδια με αυτήν της πρώτης φοράς. 

LOMW: Ποιο κομμάτι θα θέλατε να διασκευάσετε αυτήν την στιγμή και για ποιόν λόγο; 
TNT: Το "La la la means I love you" από τους Delfonics επειδή είναι ένα όμορφο τραγούδι. 
LOMW: Είναι πάντα ενδιαφέρον να μαθαίνουμε πως τα μέλη μιας μπάντας γνωρίστηκαν. Υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ιστορία για τους New Tigers
TNT: Γνωριζόμασταν για χρόνια. Το Turku είναι μια πολύ μικρή πόλη έτσι οι άνθρωποι που έχουν κοινά ενδιαφέροντα γνωρίζονται μεταξύ τους. Η μπάντα δημιουργήθηκε στον γάμο του αδερφού του Appu το 2006 από τον Appu, τον Valtteri και τον drummer Kece.ο Janne ήρθε αργότερα και ο Ville μπήκε την άνοιξη επειδή ο Kece μετακόμισε στην Ελβετία.


LOMW: Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον; Άλμπουμ, συναυλίες, ένα ταξίδι στην Ελλάδα;
TNT: Μόλις τελειώσαμε το νέο μας άλμπουμ “The Badger”. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτό. Βγαίνει τον Σεπτέμβριο και το single βγήκε τον Αύγουστο. Μετά από αυτό ελπίζουμε ότι θα παίξουμε σε πολλές συναυλίες και στην Ελλάδα θα ήταν υπέροχα. Θα πάμε σίγουρα στην Ισπανία, άρα δεν είναι και πολύ μακριά από την Ελλάδα ( Ξέρουμε ότι είναι πολύ μακριά αλλά και οι 2 χώρες είναι στην Μεσόγειο άρα πιο κοντά από την Βαλτική) Ελπίζω να τα καταφέρουμε.

LOMW: Πριν τελειώσουμε αυτήν την φανταστική συνέντευξη εξ ‘αποστάσεως θα ήθελα να χαιρετήσετε στα ελληνικά το ελληνικό κοινό και στα Φιλανδικά τους Φιλανδούς! ( Google Translate και Copy-Paste επιτρέπονται!) 

TNT: ό, τι καλύτερο!
meaning: moro vaan!


No comments:

Post a Comment