6.5.14

Συνέντευξη: Thom Morecroft

Είναι πάντα χαρά μας να έχουμε ταλαντούχους μουσικούς στο #LOMW. 'Αλλο ένα λαμπρό παράδειγμα είναι ο Thom Morecroft από το Liverpool. Έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε ό,τι μας είπε. Τόσο νέος κι όμως τόσο ταλαντούχος! Να θυμάστε: ο Morecroft θα φτάσει ψηλά μια μέρα! 


LOMW:  Καλώς ήρθες στο LOMW, Thom. Η γρήγορη ανταπόκρισή σου ήταν πραγματική έκπληξη για μας! Σε ευχαριστούμε πολύ γι'αυτό. Όπως σου είπα, έμαθα για σένα από έναν άλλο καλλιτέχνη από το Liverpool, τον Mick Flaherty. Μου είπε "Δες τον, είναι ιδιοφυία". Γεννήθηκες μόλις το 1990 -όπως κι εγώ- πιστεύεις ότι η ηληκία παίζει μεγάλο ρόλο όταν πρόκειται για την μουσική;

TM: Η γενιά που γεννήθηκε κανείς αλλάζει αναμφισβήτητα την κοινωνική του ματιά. Είμαστε στις αρχές των 20 χρόνων και εν μέσω του μεγαλύτερου οικονομικού ταρακουνήματος έπειτα από το Μεγάλο Κραχ- μπορούμε να επικοινωνήσουμε με όλο τον κόσμο μέσω ενός τηλεφώνου άλλα δεν θα μπορούμε να έχουμε την ηλιακή ενέργεια σε μαζική κλίμακα. Νομίζω ότι αυτό επηρεάζει την καθημερινότητα μας ως ένα σημείο, κι αυτό επειδή είμαστε νεαροί ενήλικες σε τόσο περίεργη, αβέβαιη και τρελή χρονική στιγμή. Αυτό πρέπει να μας επηρεάζει στο πως ακούμε την μουσική μέχρι ένα επίπεδο. Το ότι είμαστε νέοι ενήλικες αλλάζει και αυτό από στιγμή σε στιγμή. 

LOMW:  Ζεις και παίζεις στο Liverpool, όπου μύθοι όπως οι Beatles δημιουργούσαν την μουσική τους. Πόσο έυκολο είναι να χτίσεις την καριέρα σου εκεί τώρα; 

TM: Με διάφορους τρόπους, ο γενικός χαρακτήρας του μέρους είναι τόσο γονικός. Δεν μπορώ να μιλήσω για άλλους, άλλα ένιωσα όταν μετακόμισα εδώ ότι η πόλη με αγγάλιασε. Οι άνθρωποι εκτιμούν πραγματικά τους μουσικούς εδώ και αν έχεις το μυαλό, την καρδιά και τα χέρια σου στα σωστά σημεία, την σωστή στιγμή μπορείς να ζήσεις σίγουρα από την μουσική. 

LOMW:  Στο LOMW, μας αρέσει να παρουσιάζουμε ανεξάρτητους καλλιτέχνες με πολύ ταλέντο. Από το σύντομο βιογραφικό σου στο Facebook , πρόσεξα ότι δεν είσαι σε κάποια δισκογραφική, δεν μανατζάρεσαι και δεν έχεις βγει κάπου μέχρι τώρα. Πώς κέρδισες, λοιπόν την αναγνώριση από το BBC6 και πώς αισθάνθηκες;TM: Το "Fresh On The Net" είναι ο τρόπος του Tom Robinson να φέρνει στο φως ανεξάρτητους καλλιτέχνες. Όταν άκουσα το τραγούδι μου στο BBC6 (Sexy Shade of Sunburn)  πετούσα ήδη στο φεγγάρι. Είχαν παίξει και στο BBC Introducing Mixtape μερικές φορές μέχρι εκείνη την στιγμή και το συναίσθημα ήταν πολύ ιδιαίτερο. Την πρώτη φορά που με άκουσα ήμουν πολύ αγχωμένος.

LOMW:  Περιγράφεις τον εαυτό σου ως σόλο καλλιτέχνη, όμως βρίσκεσαι και σε μια μπάντα. Ποιά είναι τα αρνητικά και ποιά τα θετικά των δύο;

TM: Λοιπόν, το πρόβλημα με τα σόλο είναι ότι δεν υπάρχει μπάντα,συντροδικότητα και δεν υπάρχουν τα άτομα για να ανταλλάξεις ιδέες πάνω στην μουσική που δημιουργείς. Το πρόβλημα με την μπάντα είναι ότι χάνεις την οικειότητα και την ελευθερία της σόλο ακουστικής εμφάνισης και το ότι δεν είναι αρκετά "ευκίνητη". Μου αρέσει να έχω την δυνατότητα να παίζω τα πολύ ευαίσθητα τραγούδια μου μόνος και τα άλλα τα πιο ζωντανά με την μπάντα. Είναι το καλύτερο των δύο κόσμων για μένα. 

LOMW:  Ακόμα και αν έχεις βγάλει το πρώτο και δεύτερο άλμπουμ σου δεν υπάρχνουν βίντεο κλιπς για κανένα από τα τραγούδια σου, πέρα από κάποιες ζωντανές παρουσιάσεις στο YouTube.Θα έπρεπε οι φανς σου να περιμένουν κάτι καλό σύντομα;

TM: Πρόκειται να βγουν κάποια singles το 2014 μαζί με μερικά προωθητικά ταινιάκια.Δεν μπορώ όμως να πω πολλά ακόμα. LOMW: "Moon Moon Shake It". Είναι ο τίτλος του 2ου άλμπουμ σου. Τί υπάρχει από πίσω...κάτι παρασκηνιακό κατά την παραγωγή που θα θέλαμε να ξερουμε;

TM: Ήταν σχεδόν όλο live, εκτός από λίγα σημεία με ηλεκτρική κιθάρα και αρμονίες που προσθέσαμε την δεύτερη μέρα των ηχογραφήσεων. Θυμάμαι ότι πήγαινα να πάρω ένα σάντουιτς σε ένα διάλλειμα και περπατούσα για 2 χιλιόμετρα, δεν είχα καταλάβει ότι όλοι οι άλλοι είχαν πάει μαζί για φαγητό λίγο πιο δίπλα από το στούντιο. Ντροπιαστική ανάμνηση. Έγινε σχετικά γρήγορα, και ίσως η μεγαλύτερη παρασκηνιακή λεπτομέρεια είναι το περίεργο σχέδιο που έκανα για το εξώφυλλο του άλμπουμ. 

LOMW:  Στο YouTube υπάρχουν κάποιες διασκευές από σένα, αν σου ζητούσα να διασκευάσεις τώρα ένα κομμάτι, ποιό θα ήταν και γιατί;

TM: Μια από τις αγαπημένες μου διασκευές είναι το  ‘You Make Loving Fun"των  Fleetwood Mac –  το λατρεύω αυτό το τραγούδι. Μιλάει νομίζω για την σχέση της Christine McVie με έναν φωτιστή. Δεν έχω ιδέα γιατί, αλλά σχεδόν κάθε φορά ξεσπάω σε κλάματα όταν το παίζω, χωρίς κανέναν προφανή λόγο. 

 

LOMW:  Σε ευχαριστώ και πάλι που ήσουν μαζί μας και υποστηρίζεις την προσπάθειά μας στο LOMW. Πριν κλείσουμε, θα ήθελα να χαιρετίσεις τους Έλληνες φανς στα Ελληνικά! (Το Google Translate & το Copy-Paste φυσικά επιτρέπονται)

TM: Ελλάδα, θα είναι υπέροχο - Thom

LOMW: Ελπίζω να πέρασες καλά σε αυτήν την συνέντευξη εξ αποστάσεως. Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε οτιδήποτε νεότερο από σένα! Να προσέχεις και να σκίσεις!!  


ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ THOM MORECROFT ΕΔΩ:

Facebook: https://www.facebook.com/ThomMorecroftMusic
Email thommorecroft@gmail.com
YouTube Channel: https://www.youtube.com/user/ThomMorecroft

No comments:

Post a Comment